С какво е известна марката Тори Бърч (Tory Burch)

С какво е известна марката Тори Бърч (Tory Burch)

Тори Бърч е американска модна дизайнерка, бизнесдама и филантроп.

Марката Tory Burch стартира през февруари 2004 г. като концепция за начин на живот с множество продукти, включително дрехи, дамски чанти, дамски обувки и бижута. Тори отваря врати на първия си бутик в Ню Йорк, с интериорен дизайн който по скоро напомня за уютна стая отколкото за традиционен магазин за дрехи.

Тори Бърч и оранжевия цвят

Оранжевото е официалният цвят на марката, който ще откриете на опаковката на парфюмите, интериорния дизайн на бутиците и в дизайните на всички продукти. Самата Тори Бърч споделя че обича детския весел цвят от дете: "Оранжевото винаги е бил любимият ми цвят - той е позитивен и шик. Когато бях на пет, исках да нарисувам мандарина или корал в спалнята си". Не е чудно, че оранжевият цвят присъства във всичките й колекции. 

Символът на Тори Бърч

На пръв поглед символът на Тори Бърч много прилича на кръст. В действителност сложната форма се формира от две букви „Т“, поставени една върху друга. Върхът на буквата „T“ е обърнат с главата надолу, така че всъщност изглежда като отражението на втората буква. Тори Бърч споделя, че иска не просто дума, а елемент на дизайна, който хората биха искали да носят върху дрехите си. Тя не израбовта логото си сама, а възлага проекта на фирма за дизайн. Тя избра окончателната версия от около 200 различни варианта.

 

Източник: Wikipedia